dtonic®
in één polaroidshot?
wij creëren
concepten en beelden
in een onderbouwd systeem
die modulair jouw
communicatie
versterkt

sluiten

 
 
 
 
foto brigitte en johan founders en zaakvoerders dtonic

wat is de donkere kamer ?

De donkere kamer - of kortweg doka - is een mythische plaats die bij analoge fotografie het negatief tot leven brengt en transformeert tot een afdruk. Foto’s over de donkere kamer bevatten steeds een speciaal rood, oranje of lantaarnpaalgeel licht (dit laatste is natriumdamp om zwart-wit foto’s te ontwikkelen op papier). Enkele generaties terug hadden sommige gezinnen een doka thuis, meestal was dit de badkamer die lichtdicht gemaakt werd. Dus het beeld van het rode licht is nog steeds bekend bij het oudere publiek. Kleurenfotografie ontwikkelen gebeurt in volledige duisternis, daar zijn geen foto’s van ;) 

Als kind groeide Johan op in een nest waar zijn ouders een professioneel fotolabo hadden. Op vandaag - met de opkomst van digitale fotografie - heeft het gehele ontwikkelingsproces een andere rol gekregen. Echter bepaalde oude technieken uit de doka zijn terug te vinden in Photoshop ;) 

Beelden ontwikkelen doen we vandaag meer in de fase van de analyse, brainstorm en concept … vandaar dat ons kantoor - onze denkkamer - ook ’s avonds rood kleurt als herinnering aan de doka.

Wij nodigen jou graag uit in onze doka tot een vrijblijvend gesprek, wij gebruiken de koffie als ontwikkelaar ;) koffie@dtonic.net voor een afspraak.

steeds welkom

Wij nodigen jou graag uit voor - op zijn minst - een verrijkend gesprek, een snapshot en wie weet, misschien schrijven we straks wel samen geschiedenis ;)

koffie@dtonic.net