dtonic®
in één polaroidshot?
wij creëren
concepten en beelden
in een onderbouwd systeem
die modulair jouw
communicatie
versterkt

sluiten

 
 
 
 
foto brigitte en johan founders en zaakvoerders dtonic

Wat is een goede architectuurfoto ?

Architecturale fotografie is een niche en specialisatie binnen de fotografie. Zo specifiek zelfs dat het een andere toolkit nodig heeft dan bij standaard reportage fotografie. Een goede architectuurfoto houdt rekening met een correct en natuurgetrouw perspectief. Hiermee bedoelen we onder andere een getrouwe weergave van de materialen en de verticalen op de foto die bij gebouwen ook verticalen zijn. Reflecties, belichting, standpunt en zonnestand - dus ook timing - zijn allemaal cruciaal. Alhoewel er tegenwoordig perspectiefcorrigerende en lenscorrigerende software bestaat. Toch is het gebruik van gespecialiseerde tilt-shift lenzen nog steeds aangeraden. Het laat ons toe het perspectief reeds bij de opname optimaal te brengen. Waardoor vervorming door nabewerking minder een issue is. Deze lenzen hebben een statief nodig om tot een goed resultaat te komen. Dtonic® heeft vier van deze speciale lenzen in-house.

Ben je actief in de bouw en wens je jouw realisaties en portfolio tot een hoger niveau te brengen? Maak gerust een afspraak, de koffie staat altijd klaar. Stuur een mailtje naar koffie@dtonic.net

steeds welkom

Wij nodigen jou graag uit voor - op zijn minst - een verrijkend gesprek, een snapshot en wie weet, misschien schrijven we straks wel samen geschiedenis ;)

koffie@dtonic.net